Στο ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας για το μεταναστευτικό από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,αναφέρθηκε ο Διευθυντής του ρωσικού Ινστιτούτου Ευρώπης Βλαντισλάβ Μπελόφ.

Αυτό τουλάχιστον είχε αφήσει να εννοηθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου,την περασμένη εβδομάδα ενώ σε χθεσινή του συνέντευξη ο ο τούρκος υπουργός, αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εμέρ Τσελίκ ανέφερε πως ηρθε η στιγμή να αναθεωρήσει η Άγκυρα τη συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό.

«Παράλληλα ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται πλήρως ότι στους κόλπους της Ε.Ε θα εξακολουθήσουν να υπολογίζουν την Τουρκία, καθώς είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, έχει στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Τουρκίας, εμπλέκεται στην συριακή κρίση, στο Ιράκ και, το εκτόπισμα της είναι δύσκολο να το αγνοήσουν. Για αυτό και η πρόβλεψη μου είναι ότι η Τουρκία θα ακυρώσει την συμφωνία», υπογραμμίζει ο Μπελόφ,ενώ τονίζει πως δεν είναι απαραίτητο «η πρόβλεψη μου να επαληθευτεί, αλλά θεωρώ ότι ο Ερντογάν θα το κάνει».

 

loading...
+       ...