Στα Βαλκάνια γίνονται συνεχείς γεωπολιτικές ζυμώσεις, με τους Ρώσους να προσπαθούν να εισχωρήσουν στην περιοχή όσο περισσότερο μπορούν. Σε αυτό το πλαίσιο η Ρωσία έχει προσεγγίσει την Σερβία και μια πολιτικο-στρατιωτική συμμαχία μεταξύ των δύο είναι πλέον κάτι παραπάνω από πιθανή.

Στην προσπάθειά της να εισχωρήσει για τα καλά στη Σερβία, η Μόσχα έχει οραματιστεί ένα τεραστίων διαστάσεων εκσυγχρονιστικό σχέδιο, με το οποίο η Ρωσία θα «δωρίσει» 6 μαχητικά αεροσκάφη MIG-29, 30 άρματα μάχης T-72 και 30 τεθωρακισμένα οχήματα BRDM-2. Αυτή η συμφωνία θα κάνει τη Σερβία, η οποία δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για τέτοιου είδους αγορές, την ισχυρότερη δύναμη δύναμη της περιοχής.

Ο Σέρβος υπουργός Αμύνης της Σερβίας δήλωσε: «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι θα υπογράψει το διάταγμα, και περιμένουμε γι αυτό.

Ζητήσαμε από την ρωσική πλευρά την στρατιωτική-τεχνική βοήθεια με την πρόσφατη συμφωνία, η οποία διευκολύνει τη διαδικασία  για να λάβουμε πολύ πιο γρήγορα  αυτά τα αεροσκάφη για  να αρχίσουμε την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό.

Η Σερβία θα έχει έναν σύγχρονο στόλο μαχητικών αεροσκαφών που θα είναι σε θέση να διαφυλάττει τον εναέριο χώρο  και να εγγυάται  την ασφάλεια των πολιτών».

Αυτή η εξέλιξη, ίσως να επιταχύνει τις εξελίξεις στην περιοχή καθώς ήδη η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ασταθής, και μια προσπάθεια τόσο μεγάλης εισχωρίσεως από την Ρωσία σε μια «Αμερικανο-κρατούμενη» περιοχή, σίγουρα δεν θα μείνει χωρίς απάντηση...

loading...
+       ...