Η πολιτική οργάνωση-κόμμα του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, την οποία Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Ισραήλ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση, εξέδωσε χθες ανακοίνωση σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες στην Αίγυπτο.

Η επίθεση έγινε την Κυριακή των Βαΐων από το Ισλαμικό Κράτος, σκοτώνοντας περίπου 45 ανθρώπους.

Η δήλωση της Χεζμπολάχ έχει ως εξής: «Οι συνεχείς και κλιμακωμένες δολοφονίες που πραγματοποιούνται από εγκληματικές συμμορίες στο όνομα της θρησκείας είναι μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές της Ummah (ισλαμικού κόσμου-κοινότητος) που έχει μάρτυρες».

Η ανακοίνωση συνεχίζει «Το έγκλημα αυτό είναι μέρος ενός μεγάλου σχεδίου για την εκτόπιση των χριστιανών από τη χερσόνησο του Σινά και από άλλες περιοχές σε όλη την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ και το Λίβανο, ανοίγοντας το δρόμο για τη θρησκευτική και εθνοτική ομοσπονδιοποίηση υπέρ της Σιωνιστικής οντότητος».

Η ανακοίνωση αυτή της Χεζμπολάχ, φέρνει σε δύσκολη θέση το Ισραήλ και την Αμερική, καθώς τη στιγμή που υποστηρίζουν ότι πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος, χτυπάνε την οργάνωση αυτή και τον Άσαντ, δύο από τους μεγαλύτερους πολέμιους των τζιχαντιστών.

Να θυμίσουμε, πάντως, ότι η Χεζμπολάχ ανήκει στο συνασπισμό Συρίας-Ρωσίας-Ιράν-Ιράκ και θεωρεί τη Συρία πολύ σημαντικό σύμμαχο. Η υποστήριξή της στο Χριστιανικό πληθυσμό, είναι γροθιά στο Αμερικανικό σύστημα...

loading...
+       ...