Πανικός έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στους Τούρκους πράκτορες μετά από μια έκθεση του State Department η οποία ξεσκεπάζει τον ρόλο τους στη Θράκη. Η έκθεση αφορά το 2016, και γίνεται αναφορά κατά των Τούρκων πρακτόρων. Συγκεκριμένα αναφέρει στην έκθεση ότι «Οι Τούρκοι της Δ. Θράκης επιβάλλουν πιέσεις σε Πομάκους και Ρομά, στην προσπάθεια να τους επηρεάσουν».

Η Τουρκοπρακτόρικη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για τα όσα λέγονται, χωρίς όμως να αντικρούουν τα όσα αναφέρει η έκθεση. Απλώς υποστηρίζουν ότι τα όσα γράφονται δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια της επιστολής, προσπαθούν να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα, η οποία εκφοβίζει με κάθε νομικό τρόπο την «τουρκική» μειονότητα. Βέβαια, απάντηση για τα όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί της Ηλιόπετρας δεν δόθηκε.

Ένας γνώστης της καταστάσεως στην Θράκη μας, μιλώντας στην εφημερίδα Δημοκρατία δήλωσε πως «Στις τάξεις των πρακτόρων έχει προκληθεί πανικός, καθώς έχει πέσει πολύ μεγάλο βάρος στην προσπάθειά τους να... πείσουν διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, παρουσιάζοντας μια εντελώς ψευδή κατάσταση στη Θράκη. Οι Αμερικανοί αποτελούν το... κερασάκι στην τούρτα, ώστε να καταφέρουν τα βρόμικα σχέδιά τους». Φαίνεται ότι τα ραπίσματα από τους Αμερικάνους στους Τούρκους το τελευταίο διάστημα είναι τόσα πολλά η Άγκυρα έχει χάσει το μέτρημα..

loading...
+       ...