Δυστυχώς στον αγώνα των ομοφυλόφιλων για δικαιώματα ίδια, με των ετεροφυλόφιλων τα παιδιά είναι οι παράπλευρες απώλειες.

Το 2000 δικαστική απόφαση-ορόσημο είχε δώσει την επιμέλεια σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων ενός παιδιού 6 ετών.

Οι ομοφυλόφιλοι τότε χαιρέτισαν την απόφαση του Δικαστηρίου ως μια σημαντική νίκη για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά το αγόρι έχει γίνει από τότε ένα προβληματικό παιδί που χτυπάει τους δασκάλους του και επαναλαμβάνει συνεχώς ότι θέλει να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με την έκθεση ειδικού πραγματογνώμονα που εξέτασε το παιδί, κατά παραγγελία του σχολείου του.

Η παρένθετη μητέρα του παιδιού, αποφάσισε μετά από αυτήν την έκθεση να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη ζωή του παιδιού.

Η μητέρα λέει ότι ποτέ δεν ήταν ένα «παρένθετο πρόσωπο» και ότι ο πατέρας – που υπήρξε κάποτε στενός της φίλος και υπάλληλός στην εργασία της – και ο εραστής του, είχαν σκοπό να μεγαλώσουν όλοι μαζί το παιδί ως «γονεϊκό τρίο».

"Απλώς δεν είχα συναντήσει τον σωστό τύπο ακόμα», δήλωσε η 52χρονη Courtney St. Clement, που ποτέ δεν είχε γίνει γνωστή στον Τύπο, ούτε της είχε δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί για την εμπειρία της αυτή.

"Συνεχώς έλεγαν (το gay ζευγάρι) ότι είχαν πολλά χρήματα και εκείνο το χρόνο, ένιωθα σαν να είχα παντρευτεί έναν γιατρό. Είπαν," Είμαστε μια οικογένεια. " θα πρέπει να ζήσουμε όλοι μαζί, αλλά δεν το προχωρήσαμε ποτέ μέχρι εκεί".

Η ειδική πραγματογνωμοσύνη προκαλεί θλίψη. Δίνει μπουνιές και κλωτσιές στους δασκάλους του, χτυπάει και δαγκώνει τον εαυτό του, καταριέται και λέει ότι θέλει να αυτοκτονήσει, πιο συχνά από δύο φορές το μήνα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση που συντάχθηκε τον Ιανουάριο από το Κέντρο Μελέτης του Παιδιού (NYU's Child Study Center).

H έκθεση αναφέρει επίσης ότι φιλάει επανειλημμένα και αγγίζει ανάρμοστα τους άλλους συμμαθητές του, ενώ μια φορά έτρεξε γυμνός στον χώρο του σχολείου.

.«[Το παιδί] έχει σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο», είπε η έκθεση, η οποία βασίστηκε σε προσωπική επαφή και εξέταση του αγοριού από δύο εμπειρογνώμονες, μαζί με συνεντεύξεις από τους δασκάλους του, τους δύο γονείς του και τους συντρόφους τους

Η έκθεση αποδίδει τον προβληματικό χαρακτήρα του παιδιού, εν μέρει, στην "εχθρότητα" μεταξύ των γονέων του.

"Η μητέρα και ο πατέρας του πάντα ζούσαν χωριστά και είχαν εξαιρετικά σημαντικές διαφορές όσον αφορά την επιμέλεια του παιδιού και την επικοινωνία από πολύ νωρίς», αναφέρει η έκθεση, η οποία συνιστά το δικαστήριο να διορίσει κηδεμόνα για το παιδί.

loading...
+       ...