Εννέα νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, με τους δύο εκ των εννέα θυμάτων να κατέληξαν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν φωτογραφία και βίντεο (δείτε το ΕΔΩ) του φερόμενου ως δράστη και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Sputnik, ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε χαρτοφύλακα σε ένα από τα βαγόνια του τρένου. 

Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η βόμβα δεν περιείχε καρφιά, καθώς σε αυτό το ενδεχόμενο τα σώματα των τραυματιών και των θυμάτων θα έφεραν περισσότερες πληγές και ίχνη από καρφιά. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο 5TV δημοσίευσε φωτογραφία από τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στον σταθμό Πλόσαντ Βαστάνια (Ploshchad Vosstaniya), ο οποίος όμως δεν εξερράγη αλλά εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς.

Αξιοσημείωτη είναι η ψυχραιμία που έδειξαν οι Ρώσοι πολίτες, καθώς, δεν επικράτησε πανικός αλλά άριστη συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις, απόδειξη της γενναιότητας και της ετοιμότητας του ρωσικού λαού. 

loading...
+       ...