Ασύλληπτη είναι η οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα, μετά τη βύθιση δεξαμενόπλοιου, ωστόσο, η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς η πετρελαιοκηλίδα επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η πετρελαιοκηλίδα έχει φτάσει εκτός από την Πειραϊκή και την Φρεαττύδα και σε Καλαμάκι, Άγιο Κοσμά, και Ελληνικό, ενώ εντοπίστηκαν κηλίδες πετρελαίου και στην Γλυφάδα και συγκεκριμένα στην 2η Μαρίνα.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τις Μαρίνες συμμετέχουν στον συντονισμό των ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς ώστε να περιοριστεί η ρύπανση των θαλάσσιων υδάτων. Μάλιστα, βρίσκεται σε ετοιμότητα σκάφος που έχει ένα πλωτό φράγμα, αντιρρυπαντικό υλικό, απόχη, σακούλες απορριμμάτων και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Εφόσον χρειαστεί, θα τα χρησιμοποιήσει για τον καθαρισμό των υδάτων.

Η εικόνα από τις δυο πλαζ του Αγίου Κοσμά είναι αποκαρδιωτική, όπως στην πλαζ Ελληνικού – Αργυρούπολης, με την δυσοσμία να είναι έντονη σε όλη την παραλιακή.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εστίες ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Κοσμά αντιμετωπίζονται ήδη με ειδικά σκάφης αντιρρύπανσης. Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης, για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνόσουρα αλλά και σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή.

Την έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό, ζητά ο αντιπρόεδρός της, βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης. Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά από την πρόεδρο της Επιτροπής Κατερίνα Ιγγλέζη να κληθούν τα συναρμόδια υπουργεία, η Περιφέρεια και οι όμοροι Δήμοι που έχουν πληγεί, περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο θέμα, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής, τυχόν ευθύνες αλλά και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε βραχύ και μακρύτερο ορίζοντα.

 

 

eleftherostypos.gr

loading...
+       ...