Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ επιτέθηκε στην Ελλάδα και την κατηγορεί για επιθετική στάση κατά της Τουρκίας! 

«Η άρνηση της Αθήνας να εκδώσει τους πραξικοπηματίες είναι μια απογοήτευση για εμάς. Έχω στείλει επιστολή στον κ Τσίπρα γι “αυτό. Έχω εκφράσει και πάλι τις προσδοκίες μας για την  αναθεώρηση αυτής της ετυμηγορίας εντός των ορίων του νόμου», δήλωσε ο  Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι έστειλε την επιστολή αρκετά πρόσφατα και δεν είχε ακόμη λάβει καμία απάντηση.

Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον κο Γιλντιρίμ πως την επιθετικότητα της εκφράζει η Τουρκία που αμφισβητεί 130 βραχονησίδες του Ελληνικού Αιγαίου. 

«Απαντάμε  σε μερικές υπερβολικές [κινήσεις] και προκλήσεις που προέρχονται από την άλλη πλευρά του [Αιγαίου]. Δεν θα πρέπει να παρερμηνευτούν όμως », πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ

Υπενθυμίζοντας την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού εθνικής άμυνας στις βραχονησίδες στο Αιγαίο, ο Yıldırım δήλωσε ότι δεν έχουν «κανένα νόημα για μας καθόλου» , προσθέτοντας ότι υπάρχουν 130 νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν είναι «βέβαιη».

«Τα προβλήματα στο Αιγαίο δεν είναι καινούργια και έχουν μια μακρά ιστορία. Αλλά δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια καλή σχέση, αν δεν μπορούμε πάντα να υποβάλουμε τις διαφορές στον γείτονα μας. Θα πρέπει να μιλήσουμε για το  αμοιβαίο μέλλον και τα αμοιβαία συμφέροντά μας, όχι για τα προβλήματα », είπε, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία έχει την δύναμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε εχθρική προσπάθεια.

 

loading...
+       ...