Υπάρχει μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να μας πείσουν ότι η Τουρκία προκαλεί μόνο τελευταία, για εσωτερικούς λόγους, κι ότι μετά από αυτό θα μειωθούν οι προκλήσεις της.

Κι όμως, τα στοιχεία του Ελληνικού Στρατού, που ερευνήθηκαν και δημοσιεύτηκαν από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, σχετικά με τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από τους γείτονες Τούρκους, δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα, οι Τουρκικές προκλήσεις το 2014, εποχή που ανέλαβε υπουργός Εθνικής Αμύνης ο Πάνος Καμμένος, όχι απλώς δεν έχουν μείνει έστω στα ίδια επίπεδα, αντιθέτως σχεδόν τετραπλασιάστηκαν φτάνοντας τις 2.244 παραβιάσεις μέσα σε έναν χρόνο, δηλαδή πάνω από 6 παραβιάσεις ανά μέρα, τη στιγμή που το 2013 οι παραβιάσεις ήταν μόλις 636, δηλαδή κάτω από 2 την ημέρα.

Τα στοιχεία, λοιπόν, δείχνουν ότι η σημερινή προκλητικότητα της Τουρκίας δεν είναι απλά ένα παροδικό συμβάν, αλλά συμβαίνει εδώ και 3 χρόνια, και απλώς σήμερα οι προκλήσεις αυτές γίνονται σε μεγαλύτερη κλίμακα. Άρα οι προκλήσεις είναι μέρος ενός σχεδίου, το οποίο αποκρύπτει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης κι ο Πάνος Καμμένος.

Όσο κι αν προσπαθούν να παραμυθιάσουν και να μας κατευνάσουν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η πραγματικότητα φανερώνεται καθημερινά και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό άλλωστε το Υπουργείο έχει αποφασίσει ο Ελληνικός Στρατός να μην κάνει Πάσχα, αλλά να παραμείνει σε επιφυλακή (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).

loading...
+       ...