Εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει μία τεράστια προσπάθεια από το σύστημα, να παρουσιάσει την λύση του ονόματος των Σκοπίων, με χρήση του ονόματος Μακεδονία, ως μονόδρομο.

Πολιτικό κατεστημένο, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί κάνουν λόγο για μία πραγματικότητα που πρέπει να γίνει αποδεκτή από τους Έλληνες.

Όλοι συνωμοτούν κατά της ελληνικής Μακεδονίας. Δημοσιογράφοι και…. ‘δημοσιογράφοι’ με ‘κουτσές’ ειδήσεις διαστρεβλώνουν την αλήθεια όπως πχ ο κος Κουτσομύτης.

Ο εν λόγω κύριος λέει τα εξής ψέματα:

1. Eίναι ψέμα πως ο συμβιβασμός είναι μονόδρομος κι ότι μόνο η Ελλάδα καταδικάστηκε με δυσμενείς συνέπειες λόγω των Σκοπίων από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

2. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δε μπορεί να αντιδράσει. Ο εν λόγω κύριος προκαταβάλει την ‘μη αντίδραση’ ως γελοία. Η αντίδραση είναι το εμπάργκο.

3. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα είναι με ‘την πλάτη στον τοίχο’ κι ότι ο όρος Μακεδονία πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει.

Ας δούμε μερικές αλήθειες τώρα

1. Κάποιοι πρόδωσαν την Ελλάδα (Κυβέρνηση Καραμανλή;) και συμφώνησαν να πάμε στη Χάγη ενώ μπορούσαμε να μην πάμε και κατά συνέπεια να μην υπάρχει απόφαση.

2. Η αλήθεια είναι πως οι αποφάσεις της Χάγης δεν είναι δεσμευτικές. Δεν έχουν πραγματικό κόστος.

3. Δεν είναι ακριβές πως τα Σκόπια ‘κέρδισαν’. Είναι η μισή άποψη πως λόγω της ενδιάμεσης συμφωνίας (δεν είχε προνοήσει ο Α. Παπανδρέου) το ζήτημα της χρήσης του ονόματος Μακεδονία, μέχρι την τελική κατάληξη .

4. Είναι επίσης ακριβές πως στην ίδια δίκη καταδικάστηκαν και τα Σκόπια για χρήση συμβόλων κατά παράβαση πάλι της ενδιάμεσης συμφωνίας. Έγινε κάτι;

5. Eίναι επίσης αλήθεια πως το ίδιο το Δικαστήριο τονίζει πως δεν μπορεί να επιβάλει την απόφασή του. 

 

Πόσες φορές έχουν καταδικαστεί χώρες της Δύσης και δεν εφήρμοσαν αποφάσεις της Χάγης. Το δικαστήριο δεν έχει ένα σώμα (στρατό πχ) για να επιβάλει την όποια απόφασή του.

ΌΛΕΣ οι ελληνικές Κυβερνήσεις ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

loading...
+       ...