Η ονομασία «ελληνικό γιαούρτι» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γιαούρτια που παράγονται εκτός Ελλάδος, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή την ένταση μεταξύ της Αθήνας και της Πράγας για το θέμα.

«Η Επιτροπή έρχεται σε επαφή με τις Τσεχικές αρχές για το θέμα αυτό και εξέφρασε τη θέση της σε μια λεπτομερή γνώμη που διαβιβάστηκε στις Τσεχικές αρχές», ανέφερε ο αξιωματούχος της Ε.Ε.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, απέστειλε επιστολή στους Επιτρόπους της Ε.Ε. για τη γεωργία και την ασφάλεια των τροφίμων, Phil Hogan και Vytenis Andriukaitis, εκφράζοντας τη διαφωνία του με το διάταγμα της Τσεχικής Δημοκρατίας για τον καθορισμό των απαιτήσεων για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, λίπη και έλαια στην Επιτροπή.

Για την Ελλάδα, τόσο το όνομα "ελληνικό" γιαούρτι όσο και το γιαούρτι "ελληνικού τύπου" είναι αντίθετο με τον κανονισμό της Ε.Ε. για την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές, η οποία λέει ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να παραπλανούνται.

 

Με πληροφορίες από euractiv.com

loading...
+       ...